Hiphop legende jarig

Gisteren, 28 januari 2017, is Rakim 49 jaar geworden. William Michael Griffin Jr. is een Amerikaanse rapper, die wordt gezien als een van de meest invloedrijkste MC’s aller tijden.

Griffin Jr. groeide op in Wyandanch, New York. Al op 18-jarige leeftijd maakte Rakim deel uit van de hiphop scene in ‘The Big Apple’. Hij stond aan het begin van de universiteit, maar besloot dat niet te doen en in plaats daarvan muziek op te nemen met Eric B. Wat uiteindelijk een goede zet bleek. Want het eerste album van het duo, Paid In Full, kwam in de top 10 van de Amerikaanse hiphop-lijst. Er kwamen nog 3 albums voordat Rakim solo ging. 

William tekende in 1997 bij het label Universal en bracht zijn eerste solo album uit genaamd The 18th Letter. Op dit album werkte hij samen met hiphop legendes DJ Premier en Pete Rock. Twee jaar later, in 1999, bracht hij zijn tweede solo album, The Master uit. 

Rakim behoort tot oldschool hiphop van eind jaren 80 en de jaren 90. Persoonlijk is dit voor mij de periode waarin de beste hiphop ooit is gemaakt. In die tijd draaide het om ‘The Art Of Sampling’ en waren er teksten die er echt toe deden. Tegenwoordig wordt hiphop gedomineerd door nobodies die rappen over hoeveel geld ze hebben, behalve dan het laatste album van ATCQ wat november vorig jaar uitkwam.

Als je het mij vraagt is hiphop dood. Ik zet liever gewoon de platenspeler aan en draai bijvoorbeeld The Infamous van Mobb Deep. Ook zo’n ontiegelijke klassieker, net als de albums van Rakim.

rakim-2

Bron foto’s: Tumblr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s