I hope we’ve passed the audition

30 januari is het vandaag. En dus is het vandaag precies 48 jaar geleden dat The Beatles hun laatste publieke concert gaf. Dat was niet zomaar een concert. Nee, het was op het gebouw van Apple Records.

De legendarische formatie wordt, naar de mening van heel veel mensen, gezien als de invloedrijkste band ooit. Ze werden bekend in de jaren 60 met albums als Abbey Road en Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Dat laatste album geldt als mijlpaal in de popgeschiedenis.

Maar aan al het moois komt een einde. De bandleden beginnen zich eind jaren 60 aan elkaar te irriteren. John Lennon vindt dat Paul McCartney zich steeds meer als de leider begint te gedragen en ergert zich daaraan. Tegelijkertijd neemt Lennon zijn vreemde vriendin Yoko Ono steeds mee naar de studio en daar ergeren de anderen zich weer aan. 

De band valt uiteen. Maar niet voordat ze nog een allerlaatste keer optreden. Ze stappen het dak op van Apple Records en beginnen 9 takes van 5 nummers te spelen. De mensen reageren verbaasd. Ze weten in eerste instantie niet wat er aan de hand is. Op een gegeven moment krijgt iedereen door dat het natuurlijk The Beatles zijn. Het optreden duurt welgeteld 42 minuten voordat de politie er een einde aanmaakt. 

“I’d like to say thank you on behalf of the group and ourselves and I hope we’ve passed the auditon”. (Dit zei John Lennon na het optreden)

the-beatles

Bron foto’s: Tumblr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s