Rellen in Washington

In Washington en Philadelphia zijn, rond de inauguratie van Donald Trump, rellen uitgebroken. Protestanten, in het zwart gekleed, gooide ruiten in van banken, McDonald’s en Starbucks filialen.

Volgens de politie gaat het om ongeveer 500 man die zich misdroegen. De groep noemde zichzelf anti-facistisch en anti-kapitalistisch. Er zijn vooralsnog geen arrestaties verricht. Wel moest de politie onder andere peperspray gebruiken om de relschoppers tegen te houden. Terwijl in Washington het glas over de stoep rinkelde, vloog er over de Hudson een vliegtuig. Achter het vliegtuig hing een doek met de tekst: ”We outnumber him. Resist!”.

Dit komt bij mij over als hooligangedrag. Als voetbalhooligans een wedstrijd van een rivaal verliezen gaan ze ook rellen. Deze mensen kunnen niet tegen hun verlies. Trump is democratisch gekozen. Dus eigenlijk demonstreren deze mensen tegen de democratie. Dat vind ik persoonlijk heel eng. Ik zie het zelf heel simpel. Je fietst over straat en je band is lek. Op dit moment kan je er niks, maar dan ook niks, meer aan doen. Je kan dus wel gaan rellen en ruiten ingooien van bedrijven, die er niks mee te maken hebben, maar dat heeft geen zin. Natuurlijk is er vrijheid van meningsuiting en mag je zeggen wat je wil. Maar de grens ligt voor mij bij geweld. Dat is gewoon de reactie als je het verbaal niet meer kunt winnen. 

Link voor een video van de rellen

democracy

Bron foto’s: Tumblr

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s