Gorillaz keert op bijzondere manier terug

Gorillaz heeft, een dag voor de inauguratie van Donald Trump, een nummer tegen de aanstaande president van Amerika uitgebracht. Het nummer is bedoeld  als reactie op wat vrijdag 19 januari gaat gebeuren.

De Britse groep werd bekend met nummers als ‘Feel Good Inc.’ en ‘Clint Eastwood’. Het collectief werd in werd in 1998 opgericht door muzikant Damon Albarn en de striptekenaar Jamie Hewlett. Dan vraag je je af wat een striptekenaar in een muziekgroep doet. De bandleden van Gorillaz zijn niet echt. Het zijn creaties van Jamie Hewlett. De muziek is een verfrissende combinatie van hiphop, dub, dance en rock. De karakters zijn: 2D, Noodle, Murdoc Niccals en Russel Hobbs.

Na 6 jaar zonder muziek afkomstig van de groep, is vandaag een single met bijbehorende clip uitgebracht. De titel van de single is ‘Hallelujah Money’. Het nummer is samen met Benjamin Clementine opgenomen. Clementine won in 2015 een Mercury Prize. In het nummer wordt gerefereerd aan de ‘Ku Klux Klan’ en de confederatievlag. Tevens is er aan het einde van de clip een jodenster te zien en zie je de zanger in de Trump Tower zingen. Waarschijnlijk is deze single onderdeel van het langverwachte album, dat later dit jaar mogelijk gaat verschijnen. Gorillaz gooide er ook nog een tweet uit met de tekst: ”Dark times – u need someone to look up. Me. Here’s a lightning bolt of truth in a black night”. Daarbij werd de clip gedeeld.

Link naar Hallelujah Money van Gorillaz

donald-trump

Bron foto’s: Tumblr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s