Zin in 6 December!

Jongens, wat heb ik zin in 6 December. Dan is de sint met zijn zwarte pieten weer het land uit. Zijn we ook eindelijk weer even verlost over dat gezeik of zwarte piet nou zwart moet blijven of niet.

Ik kan wel stellen dat je uit deze discussie kan merken dat onze maatschappij zwaar verkloot is. Het is niet normaal met elkaar praten over dit onderwerp. Nee, het is bedreiging na bedreiging, richting welke persoon dan ook. Voor of tegen. Zelfs bij talkshows kunnen ze dan nog niet gewoon normaal met elkaar discussiëren. Die mensen hebben zelf niet eens door dat ze zichzelf alleen maar voorschut zetten. 

Maar laten we niet vergeten dat het echt wel een gevoelige discussie is. Aan de ene kant de mensen die tegen zwarte piet zijn. Zij vinden dat het teveel neigt naar racisme. En dat begrijp ik wel. Het is natuurlijk niet leuk als je over straat loopt en kleine kinderen roepen: Hee dat is zwarte piet. Alleen omdat je een andere huidkleur hebt. Mensen die voor zijn zeggen juist dat het moet blijven omdat het een kinderfeest is en een echte Hollandse traditie. Anders moeten we het suikerfeest ook maar gaan afschaffen, hoorde ik een keer iemand zeggen. Kijk en daar kan ik uitermate slecht tegen. Wat hebben mensen die in de islam geloven nou met dit onderwerp te maken. Die zijn voor noch tegen. Sommige vieren het misschien niet eens. 

Sinterklaas in echter wel een kinderfeest. Waar maken we ons dan in godsnaam zorgen over. Je kind komt er op een geven moment achter dat Sinterklaas niet bestaat en laat het achter zich. Vorige week zondag waren mijn oom en tante bij ons op de koffie. Mijn oom vertelde er over dat hij Jesse Klaver op tv had horen zeggen dat 75% voor zwarte piet was en 25% tegen. Vervolgens zei de lijstrekker van Groenlinks dat die 75% die voor zijn, zich maar eens moest verplaatsen in de gevoelens van die 25% die tegen waren. Mijn oom zei: ”Als die 25% die tegen zijn, zich dan ook eens verplaatsen in de gevoelens van die 75% die tegen zijn”. Dat heeft mij wel aan het denken gekregen.

Goed! Dan rest mij alleen nog te zeggen dat vrijdag 2 December het nieuwste album van de Rolling Stones is uitgekomen. Blue & Lonesome heet het. Het is een compleet cover album van klassiekers uit de bluesmuziek. Eerste indruk is goed. Dus koop het of ga het luisteren op Itunes, Spotify of whatever!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s