‘Blue & Lonesome’

The Rolling Stones. Wie kent die band, bestaande uit Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Woods en Ron Wood, nou niet? Kijk, niet iedereen luistert ernaar, maar toch zeker iedereen heeft wel eens een verhaal van zijn vader of opa over deze legendarische band gehoord. Ze brachten sinds de oprichting in 1962, meer dan 25 albums uit. Op die Albums staan wereldwijde hits als ‘Paint It Black’ en ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’. 

Vrijdag 2 December bracht de groep het album ‘Blue & Lonesome’ uit. Dit Album bevat alleen maar covers van grote blues nummers uit de jaren 50 en 60. Nummers van onder andere Little Walter, Memphis Slim en Willie Dixon zijn op het album te horen. The Stones hadden het idee om weer de studio in te duiken om nieuwe nummers te maken en te bundelen tot een album. Eenmaal aangekomen in de studio jamde ze een paar blues klassiekers. Dit beviel zo goed dat ze besloten om enkel en alleen covers op te nemen. Het Album is in drie dagen in 2015 opgenomen.

Normaal luister ik de muziek die Mick Jagger en co. maken niet. Ik ken ze wel en waardeer de muziek die ze maken ook, maar het is niet echt mijn muziek. Toch ben ik het gaan luisteren in verband met mijn blog op deze site, die immers onder andere over muziek gaat. Het zit goed in elkaar en je kan de chemie tussen de vier mannen gewoon horen. Ik was erg onder de indruk! Een grote wens van fans kwam uit, toen bekend werd dat ze weer blues muziek gingen opnemen. Dus nadat je dit gelezen hebt is het gewoon tijd om even te gaan genieten van echte bluesmuziek gecoverd door The Rolling Stones. Ook als je het normaal niet leuk vindt moet je echt even de moeite nemen.

Kort kijkje in de studio: The Rolling Stones – Blue & Lonesome – In the Studio 

Speciaal nieuwtje voor fans van Guns N’ Roses: Ze geven 12 juli 2017 een concert in het Goffertpark in Nijmegen. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 2 December.

Hier de link voor kaartjes van dat concert

Bron foto: Tumblr

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s