Michael van Gerwen niet genomineerd!?

Michael ‘The Green Machine’ van Gerwen is niet genomineerd voor sportman van het jaar. Hoe kan dit, vraag ik mezelf sinds afgelopen maandag 5 december af. Jeroen Bijl, voorzitter van de vakjury, heeft zelfs gezegd dat van Gerwen nooit serieus in beeld is geweest. Wat!? 

Laten we eerst maar eens naar de prestaties kijken die MVG dit jaar heeft behaald. Hij heeft in het jaar 2016 in totaal 25 toernooien gewonnen. The Masters in januari, het UK open toernooi, vervolgens de Premier League, de World Matchplay, de World Grand Prix, de World Series Finals, het EK, het prestigieuze Grand Slam of Darts en als klap op de vuurpijl won hij ook nog de Players Championship Finals eind November. Helaas mist alleen het WK op dit lijstje. Al met al een WERELDPRESTATIE! Naast die 9 toernooien op tv, won hij ook nog bijna alles op de vloer. Dat zijn toernooien die niet op tv worden uitgezonden.

De criteria om genomineerd te worden voor sportman of sportvrouw van het jaar zijn als volgt: de desbetreffende sport moet olympisch zijn. Is dat het niet dan moeten er aan het WK minimaal 55 landen meedoen. Bij het WK Darts doen er in ieder geval geen 55 landen mee en het is geen olympische sport. Als we dan naar de sport van Max Verstappen gaan kijken, die voor de duidelijkheid wel is genomineerd, zien we ook dat die sport niet olympisch is en dat er bij die sport tijdens het WK ook geen 55 landen meedoen. Los van het feit dat Max Verstappen in dit seizoen dan ook maar 1 keer heeft gewonnen en 5e op het WK is geworden, is het natuurlijk volslagen idioot dat hij wel genomineerd is en Michael van Gerwen niet. Het is behoorlijk waanzinnig dat zo’n prestatie gewoon keihard genegeerd wordt door de NOC*NSF. Jeroen Bijl valt niet serieus te nemen!!

mvg

Bron foto: tumblr

Advertisements

One thought on “Michael van Gerwen niet genomineerd!?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s