No Plan – EP

Vandaag, 8 januari 2017, zou rocklegende David Bowie 70 jaar zijn geworden. Ter ere van wat dan zijn 70ste verjaardag had moeten zijn werd vandaag No Plan uitgebracht.

Op deze EP staan de laatste nummers die Bowie heeft opgenomen, voordat hij 10 januari van vorig jaar onverwachts overleed. In de zomer van 2014 werd bij hem leverkanker ontdekt. David Bowie heeft dit echter compleet uit de media weten te houden. Alleen mensen in zijn directe omgeving wisten ervan. Er staan vier nummers op de EP: Lazerus, No Plan, Killing a Little Time en When I Met You. De nummers waren onderdeel van een musical waaraan ‘The Thin Wide Duke’ aan werkte. Hij werkte hier samen aan met de Belgische regisseur Ivo van Hove

Naast de EP is er ook een clip uitgebracht die bij het nummer No Plan hoort. In de clip, geregisseerd door Tom Hingston, bevindt zich een verwijzing naar een sciencefictionfilm waarin David Bowie de hoofdrol vertolkte. Het betreft de film The Man Who Fell To Earth, die afkomstig is uit 1976.

Link naar de videoclip van No Plan

david-bowie-2

Bron foto’s: Tumblr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s