49% Motherf**ker. 51% Son Of A Bitch

Het is 9 januari 2016. Ian Fraser (Lemmy) Kilmister wordt naar zijn laatste rustplaats in het Forest Lawn Memorial Park gebracht. Het leven van een muziekicoon is definitief tot een einde gekomen. 

Het is vandaag alweer precies een jaar geleden dat Lemmy begraven werd. Het einde van een tijdperk. Twee dagen na zijn 70ste verjaardag kreeg hij te horen dat hij aan een ernstige vorm van kanker leed. Weer twee dagen later overleed Lemmy Kilmister. Hij begon in zijn jonge jaren als roadie van Jimi Hendrix en werd uiteindelijk wereldberoemd als bassist en oprichter van Motörhead. Hij staat bekend als een van de grondleggers van Heavy Metal, maar zelf beweerde Kilmister altijd Rock-‘n-Roll te spelen. De grote doorbraak voor de band kwam met het nummer Ace Of Spades. Waarschijnlijk kent niet iedereen het nummer bij naam, maar als ze het horen wel. 

Motörhead is voor mij persoonlijk de meest rauwe band die ik ken en zeer regelmatig luister. Het is heerlijke muziek. Niet die muziek van tegenwoordig waar alles d.m.v. een computer en software in elkaar wordt gezet. Nee, gewoon heerlijke muziek in zijn puurste vorm. Los van de muziek heb je ook nog het ongelofelijk ruwe uiterlijk van de bassist. Die lelijke wratten op zijn gezicht en die heerlijke bakkebaarden die overlopen in zijn snor. Man wat een vent! En niet te vergeten zijn heerlijke rauwe stem. Daar komt bij dat het nog een wonder is dat hij 70 jaar is geworden aangezien zijn overmatig drugs en drank gebruik. Kortom een absolute cultheld.

Mocht je de band nog niet kennen, maar wel van Rock muziek houden. Check deze band dan, want meer Rock-‘n-Roll dan dit gaat het niet worden.

”Live Fast, Die Öld”.

Klik hier voor het nummer Ace Of Spades

Klik hier voor de trailer van de documentaire over Lemmy

lemmy-kilmister

Bron foto’s: Tumblr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s